Barn i Vadstena

 

Vadstena är perfekt familjen då det ständigt finns saker för de yngre medlemmarna att göra. I Vadstena slott uppmuntrar man till exempel föräldrar till barn mellan 5 och 10 att lämna sina små i en prinsessas och vakts händer under en spännande visning genom slottets gamla lokaler, samtidigt som de får höra berättelser om deras liv.

I Barnens Aktivitets Hus har man flera våningar där barn kan hålla på med musik, pyssel och spel och det finns ridskolor och skateparker för alla åldrar. Man kan också gå på ägg jakt, sagostund och tiokamp för hela familjen och i Vadstena golfklubb organiseras juniorgolf där barn kan lära sig sporten och spela för hela hjärtats lust.

I Vadstena finns det också ett fint leksaksmuseum där både föräldrar och barn får se leksaker och dockor från 1900-talet och framåt. De små fascineras av vad deras farföräldrar en gång i tiden lekte med och de äldre förskräcks av att deras barndomsprylar nu hör hemma i museum.

Ett annat museum som uppskattas av alla är Traktor- och motorcykel museet som ibland har uppvisningar av fordon från 1920-talet. Järnvägsmuseet låter besökare åka på turer med ånglok under sommarhelgerna och det brukar alla i familjen gilla.