Flytta till Vadstena – varför Vadstena?

Vadstena, centralort i Vadstena kommun och tätort i Östergötland. Varför ska man flytta hit kanske du frågar dig? I så fall har du kommit alldeles rätt. I följande inlägg kommer vi guida dig till alla smultronställen som är värda att veta i Vadstena och dess omnejd. Förutom att det är en populär sommarstad finns det ett trevligt nattliv, bra utbud med restauranger, trevliga promenadstråk och intressant historia för den som gillar att fördjupa sig i sådant. Staden är relativt liten med endast en bit över 5000 invånare och cirka 7000 i kommunen.

Om man flyttar till Vadstena så kanske man behöver hjälp med praktiska saker som att städa och frakta alla möbler och lådor. Att anlita Flyttstädning Växjö och i andra stora städer kan vara en bra hjälp för dig som har mycket att göra och som kanske inte hinner eller orkar städa det gamla huset. Det är ju så mycket att tänka på just då och man vill ju inte lämna över ett smutsigt hem till de nya ägarna. Man vill lämna det i samma skick som man själv vill att det nya hemmet ska vara i.

Två nunnor i en allé

Just i Vadstena finns det kända klostret Vadstena kloster för Den helige Frälsarens orden i Vadstena, Vadstena kommun, Östergötlands län. Det här var en plats på medeltiden där nunnorna bodde och utövade sin religion. Numera kan man boka rum på klostret och bo över några nätter om man vill. Det är en spännande upplevelse som både barn och vuxna kommer uppskatta.

Bra restauranger

Trots att Vadstena är en väldigt lite ort finns det några restauranger som helt klart är värda ett besök. Man kan hitta de flesta av dem runt omkring Rådhuset och torget. Det är oftast här det blir liv i luckan när det är marknad och andra liknande jippon. Det finns dessutom många små mysiga fik och caféer där man kan äta utsökta bakelser tillsammans med en kopp kaffe, eller varför inte två? Mysigt är ett ord som beskriver Vadstena väl.

En kopp nybryggt kaffe

Om man letar efter fart och fläkt så är inte Vadstena platsen. Det här är en plats som är trygg för den som vill skaffa familj, njuta av lugn och ro och ha nära till naturen. Kanske ett sommarställe vore trevligt för den som bara vill komma bort från storstaden tillfälligt.

Numera finns det digitala lösningar för dig som inte vill missa ett spännande event eller evenemang i Vadstena. på Vadstena kommuns hemsida kan man hitta information som rör de som bor i orten. Det finns information om olika event och annat kul som du som invånare inte vill missa. Prenumerera på nyhetsbrevet för att ständigt hålla dig uppdaterad om de hetaste nyheterna om vad som händer i Vadstena. Kulturen i Vadstena har inte varit så här spännande på flera år och det skulle vara olyckligt om du missade något kul.