Härliga sevärdheter i Vadstena

Ska du besöka Östergötland och kanske även befinna dig i Vadstena? Då kan det vara kul att redan i förväg veta vad som finns att göra. Vadstena är en mycket härlig tätort som har många aktiviteter och sevärdheter att bjuda på. Platsen passar lika bra att åka till tillsammans med barnen som för en härlig utflykt eller minisemester med partner eller vänner. I Vadstena hittar du också ett flertal hotell och hostel där du kan få rum till riktigt bra priser. Vill du bo på lite lyxigare alternativ kan du alltid besöka Lånakuten innan du ger dig av.

Som tidigare nämnt finns det många saker att hitta på i Vadstena, men det är specifikt fem sevärdheter som vi vill att du ska fokusera på lite extra. Här nedan kommer du hitta en blandning av härliga friluftsaktiviteter, rundturer med guide, konserter, föreställningar, landmärken och museer. Innan du ger dig av kan det dock vara bra att kolla upp vilka öppettider som råder för säsongen och naturligtvis även vilken adress som de befinner sig på. Det är aldrig roligt att behöva cirkulera eller leta runt när man är påväg till något extra kul.

Vadstena Slott – Vill du ta del av mycket historia och en fantastisk utsikt är det Vadstena Slott du ska besöka. Detta är ett mycket vackert slott med riktig vallgrav och ringmur. Under vissa säsonger anordnas även medeltidsdagar som uppskattas av både vuxna och barn.

Hospitalsmuseet – På Hospitalsmuseet har du möjlighet att gå guidade turer och besöka de små byggnaderna som berättar en både skrämmande och mytomspunnen historia från medeltiden. Här får man vara beredd på att klättra en hel del och hantera höga trappsteg. Platsen är därför inte optimal för rörelsehindrade eller små barn.

Vadstena Kloster Spa – Vill du koppla av och ta tid för dig själv är det inget mindre än Vadstena Kloster Spa du ska checka in på. Detta är ett dagspa som erbjuder mängder med olika typer av behandlingar för kropp och själ. För den som önskar finns det möjlighet till övernattning på plats.

Woods and Water of Sweden – Är du äventyrslysten och blir uttråkad av att sitta still? Woods & Water of Sweden kan då ta med dig på en riktig upptäcktsfärd på vattnet och i skogen. Här kan du vandra i grupp, upptäcka skogen på cykel, paddla kanot eller varför inte gå på ekoturer? Alla grupper leds av en guide som tar hänsyn till allas förutsättningar.

Vadstena-Akademien – Det finns få platser i Sverige där du kan uppleva lika stor skönsång som på Vadstena-Akademien. Här är det opera som gäller och både äldre och nya versioner framförs med bravur. Det som är unikt för denna plats är att man ofta fokuserar på att rikta strålkastarljuset på operor som blivit bortglömda, för att de återigen ska få se dagens ljus och få upplevas igen.