Jobba i Vadstena

Kanske är det jobbet som har fört dig till Vadstena eller så är det tvärtom, att du längtar dit, men behöver ett jobb för att kunna ta steget. Då Vadstena inte är någon storstad är utbudet något begränsat, men å andra sidan är konkurrensen ofta betydligt mindre än i Stockholm och andra större städer.

Nya jobb kan du hitta via kommunens hemsida, via Platsbanken, genom att ringa ett Rekryteringsföretag i Stockholm eller genom att hålla utkik i lokaltidningen. Har du bekanta i området kan du alltid slänga ut en fråga i sociala medier eller i en lokal Facebookgrupp. Har du tur hör någon av sig med ett jobberbjudande. Här är några branscher inom vilka du kan hitta jobb i Vadstena.

Kreativt företagande

Vadstena är en vacker stad med en spännande historia och det lockar till sig många kreativa företagare, såsom konstnärer och hantverkare. Om du är kreativt lagd och med en entreprenörsanda kan du hitta likasinnade i Vadstena.

Vård och omsorg

Inom vård, hemtjänst och äldreomsorg behövs det alltid personal. Om du har erfarenhet inom något av de här områdena kan du kontakta kommunen och se om det finns några lediga tjänster. Ofta finns möjlighet att komma in på en arbetsplats genom att börja där som timvikarie. Förskolor brukar också behöva vikarier, både på timmar och längre vikariat. Även här kan du höra med kommunen eller direkt med den förskola du är intresserad av.

Service

Till serviceyrkena hör till exempel butiksbiträden, simhallspersonal, busschaufförer, städare, frisör och taxichaufför. Det är exempel på serviceyrken som behövs på alla orter. Hur utbudet av jobb ser ut kan variera över tid, men ofta går det att få jobb inom de här yrkena.

Turism

Turismnäringen är stor i Vadstena och här kan du hitta jobb inom både kommunal sektor och som enskild näringsidkare. Att arbeta inom turismnäringen innebär inte bara att informera om sevärdheter. Du kan också ordna guidade turer eller upplevelser, bjuda turister på lokal mat eller uppträda med musik och teater.

Lärare

Det råder en ständig brist på lärare och lärarvikarier, framför allt inom vissa område såsom matte och naturvetenskapligt orienterade ämnen. Förskollärare rådet det också stor brist på i landet.

Antalet arbetslösa i Vadstena ligger lägre än i riksgenomsnittet, vilket ger dig goda chanser att hitta ett jobb. Samtidigt ligger nyföretagandet högre än riksgenomsnittet och du kan få den hjälp och rådgivning du behöver inför start av ett eget företag. På kommunens hemsida hittar du dessutom en lista över lediga jobb, från timvikariat till fasta tjänster. Lycka till!