Vättern – Vadstenas strand

Vadstena ligger precis intill Vättern, närmare bestämt på sjöns östra strand. Vättern är Sveriges näst största sjö, oavsett om man räknar till yta eller volym, och den är dessutom den sjätte största sjön i hela Europa. Eftersom sjön är långsmal till formen fungerar den närmast som en landskapsgräns, då den avdelar Götaland i Östergötland och Västergötland. Förutom dessa landskap har Vättern även strand mot Närke och Småland.

Tack vare sin storlek är Vättern också en populär sjö för en mängd olika aktiviteter, som sportfiske (det fiskas bland annat abborre, gädda, gös och lax i Vättern) och cykling (då Vätternrundan går runt sjön varje år). Dessutom har sjön flera öar där människor lever och bor, varav den största är Visingsö med en befolkning på drygt 700 människor.

Om du skulle ha tur nog att bo i ett hus eller en lägenhet i Vadstena som har utsikt mot Vättern, tillbringar du sannolikt ganska mycket tid ute på balkongen eller uteplatsen. Då kan det vara bra att se till att du har riktigt sköna utemöbler att sitta på. Du hittar ett stort utbud av utemöbler på Furniturebox.se, om du känner att du skulle behöva byta ut de du har nu för att sitta bekvämt när du blickar ut över Vätterns glittrande vatten.